След тестване на различните хипотези за изтичането на водород от охлаждащата система, всички

...
След тестване на различните хипотези за изтичането на водород от охлаждащата система, всички
Коментари Харесай

6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" остава спрян заради теч при охлаждането

След тестване на другите хипотези за изтичането на водород от охлаждащата система, всички разбори сочат към механически проблем, който се отстранява. Това съобщи енергийният министър Росен Христов на брифинг след инспекцията му в АЕЦ " Козлодуй " и среща с управлението. Очаква се в идващите дни нови процедури по тестване и стартиране на Шести блок на АЕЦ " Козлодуй ", като вярата е процесът да завърши до края седмицата.

6-и блок на АЕЦ " Козлодуй " бе изключен изненадващо на 30 октомври от енергийната система на страната и то малко след включването му след годишен планов ремонт. Годишният ремонт включваше профилактика и презареждане. Блокът бе пуснат от Агенцията за нуклеарно контролиране по обед на 30 октомври, само че около 21 часа същия ден е бил изключен. Като причина бе посочен механически проблем в охладителната система на генератора – неядрената част на блока. 

" Все още не е ясно аргументите за техническия проблем. Реакторът работи в естествен режим, няма никаква заплаха за смяна в радиоактивния декор ", увери във вторник отрасловият министър. Работи се по разновидността, че става въпрос за проблем с уплътнения.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР